Vakbeurs voor de Pedicure in Ahoy

Λ De Vakbeurs voor de Pedicure was een klein, maar ook heel fijn event. Natuurlijk werden de nieuwste producten en namen onder de aandacht gebracht. Maar ook waren er veel leuke acties waar verschillende prijzen werden verloot. De staalwaren en (het verfraaien van) bedrijfskleding waren heel erg in trek bij alle voetverzorgers en andere belangstellenden. Ook was er veel aandacht voor de cosmetische voetverzorgingslijnen. Ook de gels stonden volop in de belangstelling tijdens deze beurs, tegenwoordig lijken ze wel van onmisbare waarde voor de moderne voetverzorgingpraktijk. Natuurlijk kon de oude en jonge bezoeker genieten van entertainment en was er nog een heleboel meer te zien en te doen. In VoetVak+ geven we een impressie van de belangrijkste noviteiten. 

Marktonderzoek (deel 2)

Λ In het oktobernummer van VoetVak+ het tweede deel van de serie waarin wordt uitgelegd hoe een marktonderzoek voor een voetverzorgingpraktijk kan worden opgezet. Het doen van zo'n onderzoek lijkt misschien een hele opgave, maar het wordt steeds makkelijker met de nodige hulp van VoetVak+. Werd de vorige keer uitgelegd hoe een plattegrond van de doelgroep gemaakt wordt en hoe je reclame kunt maken, deze keer gaan we nog een stapje verder. Waar zit bijvoorbeeld de concurrentie, en hoe bepaal je eigenlijk wie je doelgroep is? Verder wordt ingegaan op het ontwikkelen van marktwijken en het bepalen van je prijs. Houd als ondernemende voetverzorger VoetVak+ dus goed in de gaten.

Delfts blauw

Λ Iedereen die ook maar iets weet over Nederland, kent het oer-Hollandse Delfts blauw gekleurde aardewerk. Maar ouderwets of achterhaald is het thema Delfts blauw nog nooit geweest. Fashionista Victoria Beckham werd niet zo lang geleden nog op de rode loper gespot in een prachtige avondjurk met het typisch Delfts blauw-motief. Meerdere modemerken hebben al hele kledinglijnen geënt op de frisse, blauw/witte variaties. De echte hardcore-liefhebbers kunnen het motiefje nu ook kwijt op de nagels. Nagelstyliste Jozien van de Vooren demonstreert in de rubriek Decoratief hoe ze te werk gaat om de nagels een modern, oer-Hollands tintje te geven. Lees voor een duidelijk stap-voor-stapplan het oktobernummer van VoetVak+.

Lichen planus

Λ In de dermatologie kennen we een aantal ziektebeelden die niet alleen de huid aantasten, maar ook de nagels. Meestal zien we alleen huidaantasting, soms in combinatie met nagelafwijkingen. De aandoeningen kunnen echter ook de nagels alleen aantasten. Een voorbeeld is lichen planus, een misschien niet zo bekende ziekte. De voeten zijn een broedplaats voor het ontwikkelen van deze huidziekte. Voor de professionele voetverzorger, die deze aandoening misschien al (vaker) is tegengekomen, is deze kennis natuurlijk een must. Meer informatie en een breder kijkje op lichen planus vind je in de nieuwste VoetVak+.

Hoe ver mag/moet een voetverzorger gaan?

Λ Niet iedereen heeft dezelfde definitie over ‘wat schoon is’. Vooral voetverzorgers en andere beroepsgroepen die intensief met mensen samenwerken, kunnen hier een boekje over opendoen. Over het algemeen valt het natuurlijk wel mee en is er eerder sprake van uitzondering dan van regelmaat, als het gaat om de minder frisse klant. Toch zijn er de nodige horrorverhalen in omloop. Zo lees je in de rubriek Pedicure over een bezoekje van voetverzorger Anja van Zoggel, aan een dame die het wat minder nauw nam met de hygiëne van haar huiselijke omgeving. De vraag is dan: kun je of moet je zo iemand nog wel behandelen? Zo ja: hoe ga je ermee om? In het oktobernummer van VoetVak+ lees je het hele verhaal.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Voetnoot: Lege agenda
 • Reportage: Peduca in Oss
 • Voetlicht: Branchevereniging ProVoet
 • Podologie: Heuvellopersknie (deel 2)
 • Massage: Een nostalgische voetenmassage
 • Portret: Jacqueline Theelen: veelzijdig voetverzorger
 • Starters: Marianne Essing: ’n bevlogen pedicure
 • Ondernemen:    De ideale website
 • Advertorial: Consulta voor professionals
 • Cosmetisch: Koffie en thee voor de voeten
 • Schoeiselogie: Veters strikken (deel 1)
 • Praktijk: Samenwerking podotherapeut en voetverzorger
 • Schoenen: Wintercollecties
 • Voetverwennerij: Voetenbad bij verkoudheid
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
 
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 12 december.