Vakbeurs voor de Pedicure in Ahoy

Λ Zaterdag 29 en zondag 30 september is het zover: de vijfde Vakbeurs voor de Pedicure gaat weer van start! In tegenstelling tot vorige jaren wordt het evenement dit keer gehouden in Ahoy, Rotterdam. Er zal weer een heleboel te beleven zijn. Zo is er onder andere een tenenlezer aanwezig, kun je ter plekke artikelen en diensten inkopen en word je op allerlei verschillende manieren vermaakt. Het belangrijkste zijn natuurlijk de exposanten die met interessant nieuws en leuke trends op het vakgebied weer acte de presence zullen geven. Ook Koggeschip Vakbladen, uitgever van VoetVak+, zal aanwezig zijn met een stand waar je terecht kunt voor abonnementen, proefnummers en interessante vakboeken. Welke noviteiten je kunt vinden op de beurs lees je in het kersverse nummer van VoetVak+. 

Marktonderzoek (deel 1)

Λ In het septembernummer van VoetVak+ het eerste deel van een serie waarin wordt uitgelegd hoe een marktonderzoek voor een voetverzorgingspraktijk kan worden opgezet. Het doen van zulk onderzoek lijkt misschien een hele opgave, het is echter makkelijker dan je denkt. Stap voor stap worden de verschillende fasen uitgelegd, zodat het zonder al te veel hersenbrekers uit te voeren is. Van het maken van een plattegrond van de doelgroep, tot het maken van reclame en het doen van research. Natuurlijk erg handig én broodnodig als je je voetverzorgingspraktijk up-to-date wilt houden. Houd de komende VoetVak+-edities ook in de gaten voor de aanvullende delen op de serie.

Slechte invloeden op de voet

Λ Voeten hebben het maar zwaar te verduren. Als enige contactpunt met de grond komt er een hoop op ze af. Dermatoloog Peter Nijboer neemt de slechte invloeden die onze voeten te verduren krijgen onder de loep. Zo kan bijvoorbeeld sporten heel gezond zijn, maar tegelijkertijd ook heel belastend. Ontstekingen, overbelasting, loslatende nagels: er ligt een heleboel op de loer. Maar ook voor mensen met overgewicht kunnen deze ongemakken optreden. Het te veel in contact komen met metalen of koude en vochtige omstandigheden kunnen eveneens voor serieuze problemen zorgen. Voor informatie over deze en meer ongemakken, plus illustraties om het geheel te verduidelijken, lees je het septembernummer van VoetVak+.

Pedicuren en 'pimpen' bij Bianca

Λ Het doel van pedicure Bianca Keesmaat is: vrouwen van hun voetencomplex afhelpen. En daar gaat ze dan ook helemaal voor. Haar carrière begon bij het halen van diploma’s en het voorzichtig adverteren en reclame maken. Inmiddels heeft ze een rijk klantenbestand; van hoogbejaarden tot tieners en alles daar tussenin. Naast de basisbehandelingen is Bianca dol op het ‘pimpen’ van de voeten: dat doet ze door middel van nail art. Deze zomer stylde ze zeker vier paar voeten per week. Maar het pimpen gaat verder, zo maakt ze naast haar drukke praktijk ook nog tijd om voetsieraden te maken. Die verkoopt ze via haar website www.pimpyourfeet.nl en via winkels en praktijken. Je komt alles over Bianca, haar praktijk en voetsieraden te weten als je het nieuwe nummer van VoetVak+ leest.

Startende voetverzorgers (deel 1)

Λ Voetverzorgers die nét hun diploma hebben gehaald, zullen nog heel wat hobbels in de weg tegenkomen. Hoe kom je bijvoorbeeld aan klanten, hoe start je je eigen voetverzorgingspraktijk? In het eerste deel van deze serie over startende voetverzorgers maken we kennis met Mimi Albers. Mimi is na het behalen van haar diploma niet stil blijven zitten. Per 1 juli is zij haar voetverzorgingspraktijk gestart in Wijchen. Zo heeft ze een samenwerkingsverband gesloten met verschillende huisartsen en zich gespecialiseerd in de diabetische en reumatische voet. Onlangs heeft ze de cursus voetreflexzonemassage afgesloten. In het septembernummer van VoetVak+ kun je een nog beter kijkje nemen in het reilen en zeilen van haar praktijk.

Rusteloze benen

Λ RLS, ook wel Restless Legs Syndrome, is een aandoening waarbij mensen de bewegingen in hun benen en voeten niet kunnen beheersen. Sinds een paar jaar is RLS als een serieuze ziekte onderkend. Tijdens rust krijgt de patiënt last van irritaties, wat erger kan worden naarmate men ouder wordt. De oorzaak van RLS is nog onbekend, wel zijn er methodes ontwikkeld om de klachten te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van ice packs of massages. Ook voor voetverzorgers die te maken krijgen met cliënten die deze aandoening hebben, is wat meer informatie natuurlijk heel handig. Meer over de klachten, behandelingen en eventuele oorzaken is te lezen in de VoetVak+ van september.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Kennismaken: Even voorstellen: Lidwien Kempkens
 • Voetnoot: Heilige
 • Pedicure: Spa Life Detox-systeem
 • Branche: Diploma’s en aankomende veranderingen
 • Holistisch: Het diabetische voetsyndroom
 • Podologie: Heuvellopersknie (1)
 • Massage: Psychozonemassage
 • Ondernemen: Communicatieplan voor voetverzorgers
 • Cosmetisch: Stap-voor-stap: Magnetic Laguna
 • Portret: Happy Foot Laboratories
 • Schoeiselogie: Veters
 • Schoenen: Najaar/winter 2007
 • Decoratief: Black French
 • Voetverwennerij: Aromatische voetlotion
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 29 oktober.