VTV een groot succes

Λ Van vrijdag 13 t/m zondag 15 april vond de 14e editie van de Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging (VTV) plaats in de Rijnhal te Arnhem. De beurs werd door ruim 3000 belangstellenden bezocht. Omdat de beurs verdeeld was over drie dagen, hadden de exposanten voldoende tijd om iedere bezoeker genoeg aandacht te geven. De ruim 50 verschillende deelnemers boden ook dit jaar weer een gevarieerde beurs. Wat deze bedrijven allemaal voor noviteiten hadden, kun je lezen in dit nummer van VoetVak+. 

Lupus erythematosus

Λ Lupus erythematosus of lupus erythemodes is de naam van een aandoening die voor het eerst werd beschreven rond 1850. Het is een auto-immuunziekte die leidt tot ontstekingen in allerlei organen waaronder de huid. De ziekte komt vooral voor bij vrouwen, ongeveer zesmaal meer in vergelijking met mannen. De aantasting van de huid kan verschillende vormen aannemen, die weer ieder een eigen naam hebben. In VoetVak+ legt dermatoloog Peter Nijboer uit welke vormen er bestaan.

Voetpakkingen

Λ Het water van de Dode Zee is zo zout dat je erop kunt drijven. Aan de oppervlakte drijven massa’s modder, klei en zouten die als medicijn gebruikt worden. Vanwege deze massa’s kan geen enkel wezen in deze zee leven. Het zout en de modder wordt door veel reizigers mee naar huis genomen, want het werkt genezend voor het menselijk lichaam. Bovendien wordt het in veel geneesmiddelen verwerkt en voor de huidverzorging gebruikt zoals bijvoorbeeld een pakking voor de voeten. Pedicure Anja van Zoggel vertelt je alles over pakkingen met Dode Zeemodder in het aankomende nummer van VoetVak+.

Voetklachten bij reuma

Λ Reuma is de verzamelnaam voor meer dan tweehonderd reumatische aandoeningen. De gewrichtsklachten kunnen zich manifesteren in verschillende lichaamsdelen, maar vaak zijn de handen en voeten aangedaan. Podotherapeut Sandy Lek, werkzaam in het Jan van Breemen Instituut, behandelt voornamelijk mensen met reumatische voetklachten. In VoetVak+ geeft zij uitleg en tips over de behandeling van de reumatische voet.

Sesamoïden

Λ Sesamoïden zijn beentjes die in pezen gelegen zijn en een met hyalien kraakbeen bedekt gewrichtsoppervlak hebben. Ze komen voor op plaatsen waar de pezen de gewrichten kruisen en hun trekrichting veranderen. De aanwezigheid van sesamoïden geeft de pees mechanisch voordeel wanneer die over een hoek moet trekken, maar vanwege hun articulair oppervlak kunnen ze soms gelokaliseerde artritis en pijn doen ontstaan.  Don Visbeen vertelt je in VoetVak+ allerlei interessante wetenswaardigheden over deze sesambeentjes.

Thaise voetmassage

Λ Thaise massage is een combinatie van drukken, rekken, liften, schudden en roteren. Vaak met voor ons onbekende uitgangshoudingen en grepen. Het is een mooie manier om energiebanen te stimuleren en acupressuurpunten te masseren. In Thailand zijn daar aparte hbo-studies voor te volgen. Speciaal voor voetverzorgers laat de Thaise Aporn Rodkhammuang in het aankomende nummer van VoetVak+ zien hoe een Thaise voetmassage in zijn werk gaat. 

Nail art, de basis

Λ Al ruim vier jaar laat Jozien van de Vooren in VoetVak+ stap voor stap zien hoe je de mooiste nail art op teennagels maakt. Op veler verzoek komt ze in dit nummer van VoetVak+ nog eens terug op de uitgangspunten voor nail art op teennagels. 

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Reportage: De lamp van Madelon Grin
 • Beroep: Het Grote ABC Voetenboek
 • Podologie: Het ‘schuursyndroom’
 • Reflexzone: Wat voeten ons vertellen
 • Praktijk: de diabetische voet
 • Advies: Patiëntenbrief bij diabetes
 • Schoeiselogie: Slippertje (III)
 • Schoenen: Goed schoeisel
 • Hygiëne: Nieuwe reinigingslotion
 • Voetverwennerij: Aromatische voetpakking
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 7 september.