Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging (VTV)

Λ Op vrijdag 13, zaterdag 14 en zondag 15 april zal de 14e editie van de Vakbeurs voor de Totale Voetverzorging (VTV) plaatsvinden in de Rijnhal te Arnhem. Deze vakbeurs is een 'must' voor iedere voetverzorger en/of behandelaar en biedt veel voorlichting en informatie. De 14e VTV staat bol van al het nieuws en heeft dit jaar een uitgebreid en interessant lezingenprogramma. Welke noviteiten en lezingen er te vinden zijn en welke exposanten aanwezig zullen zijn, lees je in het aankomende nummer van VoetVak+. Kijk ook op www.asws.nl voor de meest recente informatie.

Nieuwe behandeling spataderen

Λ Chronisch veneuze insufficiënte (CVI) gaat gepaard met een scala aan klachten van de benen, zoals krampen en een moe gevoel in de benen. Soms wordt ook wel over branderigheid geklaagd. Andere typische klachten zijn dikke enkels aan het einde van de dag. Naast deze lichamelijke klachten treden er allerlei huidveranderingen op, waar je als voetspecialist hoogst waarschijnlijk mee bekend bent. Deze klachten zouden kunnen passen bij spataderproblematiek. In VoetVak+ legt dermatoloog Peter Nijboer uit welke methoden er tegenwoordig bestaan om spataderen te behandelen.

Sprayparaffine

Λ In de wintermaanden hebben veel van onze cliënten last van een droge huid, kloven, de pijn van reumatoïde artritis, artrose en wintervoeten - om maar wat te noemen. Als voetverzorger kun je de pijn snel verlichten en de genezing van kloven, winterhanden en -voeten bevorderen door je cliënt een paar keer te behandelen met paraffine. Sinds kort is er een paraffine-spraysysteem op de markt. Het is een compact systeem en bovendien snel opgewarmd! Ideaal dus. Pedicure Anja van Zoggel vertelt je er alles over in VoetVak+.

PodoSock

Λ Bij Hogeschool Fontys in Eindhoven, studie-afdeling Podotherapie, hebben vijf dames die de minor Ondernemerschap volgen, het bedrijf Study Company PodoCura (S.C. Podocura) opgericht. Er is veel belangstelling voor hun product: de PodoSock, een sok ter bescherming van steunzolen. Gileine Raaijmakers en Marlein Verbraak vertellen in VoetVak+ - ook namens hun collega’s Sandra Faasen, Juliëtte Moulen en Marsha van den Elsen - hoe deze ontwikkeling is verlopen.

Wratten

Λ Heel veel klanten in de pedicuresalon hebben wel eens een wrat gehad. Die komt zomaar op en kan ook zomaar weer verdwijnen - al kan dat soms jaren duren. Wat zijn wratten nu eigenlijk en wat kun je als voetverzorger eraan doen? En wat kun je je klant adviseren om wratten te voorkomen en te bestrijden? In Voetvak+ geeft Mischa Nagel enkele tips hierover.

Schoenen voor diabetici

Λ “Zitten ze lekker?” Die vraag stellen schoenverkopers meestal aan hun klanten. Maar mensen met diabetes die tevens een gevoelsstoornis hebben, kunnen helemaal niet voelen of een schoen lekker zit. Podotherapeut Coreen Smulders van het VU Medisch Centrum in Amsterdam vertelt in het aankomende nummer van VoetVak+ waar diabetici wél op moeten letten bij de aanschaf van nieuwe schoenen.

Braziliaans carnaval

Λ Ook zo genoten van de reportages over het carnaval in Brazilië? Die werveling van felle kleuren, stoffen en rijke borduursels? Nail art specialiste Jozien liet zich betoveren door de prachtige kostuums van feestende Brazilianen en ontwierp voor VoetVak+ een bijpassende nail art. Extravaganza! Het is wel een bewerkelijke en ook  kostbare print. Je moet er dus een goede prijs voor vragen. Het voordeel is wel dat je kunt laten zien welke vaardigheden je allemaal in huis hebt. Als je zelf deze print draagt, bent je letterlijk wandelende reclame voor je praktijk. Met de duidelijke stap-voor-stapfoto’s van Jozien moet dat lukken.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Reportage: Miranda Woudstra uit Ossendrecht
 • Medisch: Sikkelcelanemie (II)
 • Advertorial: Beauty Company
 • Commercieel: Imago-onderzoek
 • Specialisme: Kindervoetenpoli AZM
 • Service: Hand-out voor uw klanten
 • Behandeling: Help nagelbijters
 • Massage: Antistress voetmassage
 • Branche: Diploma voetverzorging
 • Initiatief: Pedicures op stap
 • Terugblik: Pedicurecongres Dancohr
 • Schoeiselogie: Slippertje (II)
 • Schoenen: Lentestappers
 • Voetverwennerij: Aromatische peeling
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 20 juni.