Vakbeurs voor de pedicure

Λ Op zaterdag 30 september en zondag 1 oktober staat de Van der Werfhal te Leiden helemaal in het teken van voetverzorging. Dan wordt namelijk de Vakbeurs voor de Pedicure voor de 4e keer georganiseerd. VoetVak+ geeft in dit nummer alvast praktische informatie over deze interessante beurs voor voetverzorgers. Met de handige plattegrond en exposanteninformatie kun je alvast een rondje over de beurs uitstippelen. Bovendien hebben wij de diverse noviteiten die de exposanten voor je in petto hebben, alvast op een rijtje gezet. Zo weet je welke stands je zeker niet mag missen. Uiteraard is ook VoetVak+ met een stand vertegenwoordigd. Meer informatie over de beurs vind je ook op www.vakbeurspedicure.nl

Pyoderma gangraenosum

Λ Op de afdeling Dermatologie van een ziekenhuis komt de aandoening ulcera aan de benen veelvuldig voor. De ulcera kunnen verschillende oorzaken hebben. Grofweg de meeste ulcera zijn het gevolg van chronisch veneuze insufficiëntie. Doordat de stamvarices in de benen niet goed werken, ontstaat er een te hoge druk in het veneuze systeem, met huidveranderingen tot gevolg. Het laatste stadium is dan een open been of een ulcus. Soms kunnen deze ulcera aan de benen een uiting zijn van een veel groter probleem, waarbij niet alleen de huid is aangedaan. Men spreekt dan over een systeemziekte. Eén van deze ontstekingsziekten is pyoderma gangraenosum. In VoetVak+ legt dermatoloog Peter Nijboer uit wat dit is en welke behandelmethode er momenteel is.

Het product 'voetverzorging'

Λ VoetVak+ geeft in een serie van zes artikelen een handleiding voor het opzetten van een professionele voetverzorgingspraktijk. In het vorige nummer bespraken we de huisvesting van een praktijk. Waar en hoe je de praktijk inricht, is van groot belang voor je imago. Minstens zo belangrijk zijn de diensten en producten die je gaat aanbieden. Waarmee onderscheid je je  van de concurrent? In de vierde aflevering van de serie De Zaak lees je hier alles over.

Nagelafwijkingen (3)

Λ Pedicure Anja van Zoggel bespreekt in een serie artikelen de verworven nagelafwijkingen. Dit zijn afwijkingen die niet genetisch worden bepaald. In het derde deel van deze serie komen afwijkingen in de kleur en structuur van de nagel aan de orde en worden schimmel- en gistinfecties en specifieke afwijkingen (de dwangnagel en de opgroeiende nagel) uitgebreid besproken.

Borstelmassage

Λ De borstelmassage is een oude therapie in een nieuw jasje. Eeuwen geleden al door de Romeinen gebruikt, en nu in Nederland weer opnieuw toegepast. De massage wordt uitgevoerd met een borstel van paardenhaar en agave (een cactusvezel). Het stimuleert niet alleen de microcirculatie, het verwijdert ook dode huidcellen en maakt de huid zacht. De massage is heel goed te integreren in een totale behandeling en is een mooie aanvulling. In VoetVak+ lees je hoe deze massage in zijn werk gaat.

Chi Neng Qigong

Λ Chi Neng Qigong is een methode die bestaat uit samengestelde oefeningen met een helend effect. De grondlegger is dr. Pang Ming, een arts opgeleid in westerse en Chinese geneeswijzen. Als grootmeester in T’ai-Chi en Qigong ontwikkelde dr. Pang Ming voor zijn patiënten een serie eenvoudige oefeningen die een sterk helende werking hebben. Gonnie van de Lang is instructeur Chi Neng Qigong in Nederland en zij heeft een praktijk als kleurenpuncturist en chakratherapeut. In VoetVak+ vertelt ze je alles over deze helende bewegingsleer en kun je je opgeven voor een workshop dit najaar.

Fladderaartjes

Λ Dit voorjaar zag je ineens overal vlinders: in decoratiematerialen, op verpakkingen, shawls en tassen. Ook in nail art zie je die tere fladderaartjes opduiken. Jozien van de Vooren bedacht een print van een onweerstaanbare combinatie: vlinders en bloemen. Door het gebruik van natuurlijke droogbloemetjes is het net alsof er een echt vlindertje is neergestreken op de tenen… Zo’n toevoeging maakt een nail art heel exclusief. In VoetVak+ legt Jozien in duidelijke stap-voor-stap foto’s uit hoe je deze fladderaartjes bij je klanten kunt aanbrengen.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Praktijk: Seks bij de pedicure?
 • Reportage: Voet- en huidverzorging bij La Vie
 • Branche: NOHV versus Pro Voet..?
 • Advertorial: Mey Liang helpt psoriasispatiënten
 • Buitenland: Voetverzorging in Suriname (2)
 • Behandeling: Reiki in de praktijk
 • Opmerkelijk: Bruid verzorgt eigen voeten
 • Reflexzone: Zweetvoeten
 • Commercieel: Een planmatige aanpak
 • Schoeiselogie: Zolen (2)
 • Schoenen: De nieuwste collecties
 • Voetverwennerij: Koortsuitslag op de voeten
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 18 oktober.