VoetVak+ 3, 2006  
Cover: Ook verkrijgbaar als salonposter. Klik hier.

Vakbeurs voor Totale Voetverzorging

Λ Op 21, 22 en 23 april werd de VTV in de Rijnhal te Arnhem gehouden. Deze vakbeurs krijgt steeds meer erkenning en daardoor neemt het aantal exposanten ook toe. De VTV had een andere opzet dan voorheen. De koffie en thee werden ditmaal gratis aangeboden door beursorganisator ASWS. Daar werd door de bezoekers dankbaar gebruik van gemaakt! In VoetVak+ vind je een foto-impressie van de gevarieerde en levendige beurs.

Schimmelinfecties

Λ Voetschimmel is een veel voorkomende en lastige aandoening. Naast het feit dat schimmels de voeten kunnen belagen, zijn andere delen van de huid ook in trek. Vaak zijn de voeten zelfs de oorzaak van infecties op andere plaatsen van het lichaam. Dermatoloog Peter Nijboer legt in VoetVak+ uit hoe je voetschimmel kunt herkennen en hoe je je klanten kunt adviseren om erger te voorkomen. 

Huisvesting van een praktijk

Λ VoetVak+ geeft in een serie van zes artikelen een handleiding voor het opzetten van een professionele voetverzorgingspraktijk. In het vorige nummer is het financiële plan besproken. In de derde aflevering van de serie De Zaak wordt een belangrijk onderdeel daarvan besproken: de huisvesting. Waar vestig je je praktijk, hoe richt je deze in en wat kost dat?

Nagelafwijkingen (2)

Λ Pedicure Anja van Zoggel bespreekt in een serie artikelen de verworven nagelafwijkingen. Dit zijn afwijkingen die niet genetisch worden bepaald. In het tweede deel van deze serie komen afwijkingen in de structuur van de nagelplaat aan de orde. Deze afwijkingen zijn vaak makkelijk te herkennen, omdat een duidelijk zichtbare verandering in de nagelplaat optreedt. In VoetVak+ lees je welke nagelplaatafwijkingen je bij je klanten kunt tegenkomen.

Bedoeïenenmassage

Λ Kasaath Kadamaan is een bedoeïenenmassage met glazen en is al duizenden jaren oud. De massage werkt in op het bindweefsel. Nu is de massage in Nederland nieuw leven ingeblazen. Massage van voet en enkel zetten de doorstroming van het bloed, de lymfe en de energie aan. Daarnaast worden ook de afvalstoffen beter afgevoerd. Met als verbluffend resultaat totale ontspanning en verbetering van spierspanning in het hele lichaam. In VoetVak+ lees je hoe deze massage in zijn werk gaat, een ontspannende en energiegevende voetmassage die te combineren is met onder andere een voetpakking met modder uit de Dode Zee.

Voetverzorging in Suriname (1)

Λ Voetverzorging in Suriname, lees eigenlijk uitsluitend Paramaribo, laat zich zowel kwantitatief als kwalitatief vergelijken met de situatie in Nederland van ongeveer vijftig jaar geleden. Er is nog geen sprake van een duidelijk afgebakend, en daardoor erkend, beroepsbeeld. In de eerste aflevering lees je hoe voetverzorging in Suriname wordt beleefd.

Koele nail art

Λ Voor zomerse warme dagen ontwierp Jozien van de Vooren ditmaal een waterig koele nail art print. Een eenvoudig ontwerp en dus ideaal voor de klant die voor het eerst de teennagels laat decoreren. Groot voordeel: deze decoratie is snel klaar. De klant kan dus weer vlug in de slippers schieten. Op naar het terras! In VoetVak+ legt Jozien in duidelijke stap-voor-stap foto’s uit hoe je deze makkelijk te maken waterige koele nail art bij je klanten kunt aanbrengen.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Reportage: Tineke de Beer bekroond!
 • Reflexzone: Hooikoorts
 • Schoeiselogie: Zolen en hun functie
 • Voetverwennerij: Lotions tegen insecten
 • Opmerkelijk: Max Heijmans-ring voor schoenontwerper
 • Achtergrond: Ingegroeide teennagels
 • Praktijk: Ziekte van Lyme
 • Behandeling: Paraffine voor de voeten
 • Nascholing: Eczeem
 • Hygiëne: Dodelijke infectie in USA
 • Beurs: Olympia Beauty in Londen
 • Schoenen: lekker zittende werkschoenen
 • Knowhow: zweetvoeten
 • Actueel: nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 25 augustus.