VoetVak+ 1, 2006
Cover: EzFlow, The Beauty Company, Veldhoven, tel.  040-2547511


Het ondernemingsplan

Λ Bijna alle voetverzorgers dromen van een eigen praktijk. Velen zetten daadwerkelijk de stap naar het zelfstandig ondernemerschap. Helaas blijkt dat sommige voetverzorgingspraktijken de deur na enige jaren weer moeten sluiten. Een gebrekkige voorbereiding is dikwijls de oorzaak. VoetVak+ geeft daarom in een nieuwe serie artikelen tips voor startende en doorstartende voetverzorgers. In de eerste aflevering: het opstellen van een ondernemingsplan voor een professionele voetverzorgingspraktijk.

Wintervoeten

Λ Wintervoeten en -handen behelzen meer dan alleen koude voeten en handen: het is een zeer pijnlijke huidaandoening! De voeten of handen zwellen op, kleuren rood of blauw, jeuken en voelen pijnlijk aan. In sommige gevallen kan het zo hevig zijn, dat er blaarvorming optreedt. In VoetVak+ lees je wat de boosdoeners zijn en hoe je als voetverzorger cliënten met wintervoeten en -handen kunt helpen.

Arnhem, Utrecht, Brussel en Düsseldorf

Λ Wanneer het voorjaar wordt, denk je aan lekker weer, bloemen die gaan bloeien én aan de voorjaarsbeurzen in binnen- en buitenland. VoetVak+ blikt zoals elk jaar alvast vooruit op de vakbeurzen VTV in Arnhem, Beauty Trade special in Utrecht, Estetika Lente in Brussel en Beauty International in Düsseldorf, met alle handige informatie over de beurzen. 

Wellness voor wintervoeten

Λ Een behandeling als een bijzonder ‘feel good’-programma voor het koude jaargetijde is bijvoorbeeld een voetmassage van Tibetaanse achten in combinatie met een bergkristal. De Tibetanen zijn niet alleen meesters in meditatie, ze hebben ook hun eigen traditionele Tibetaanse geneeswijzen. Hun medische wetenschap is, net als de Chinese medische wetenschap, gebaseerd op het idee dat de mens ziek wordt als de energie niet ongehinderd door het lichaam kan stromen. Zij zijn van mening dat de energie in banen in de vorm van een acht door het lichaam stroomt. In VoetVak+ wordt de wellnessmassage van de Tibetaanse achten stap-voor-stap uitgelegd. 

Pijn achter de tweede teen (deel I)

Λ De voet heeft een dynamische, steeds van vorm veranderende structuur, omdat er veel eisen aan een voet gesteld worden. Bij afwijkingen van de normale structuur is de voet genoodzaakt zich aan te passen aan de abnormale belasting: het compensatiemechanisme. Is er een klacht of aandoening van de voet, dan zal bij het onderzoeken hiervan de gehele voet betrokken worden, omdat afwijkingen van de voorvoet vaak het gevolg zijn van een afwijking of functiestoornis van de achtervoet. Podoloog Hans van Geenen bespreekt in dit eerste deel de oorzaken van pijn in het basisgewricht van de tweede teen (MTP 2). 

Glas in lood

Λ Wie heeft nooit ademloos gekeken hoe het zonlicht speelt door glas-in-loodramen in oude huizen of kerken? Bij deze oude techniek worden stukjes gekleurd glas in loden strips gevat. Het binnenvallende licht wordt subtiel gebroken en gekleurd, zodat de ruimte een speciale gloed en warmte krijgt. In dit nummer van VoetVak+ laat nagelstyliste Jozien van de Vooren met duidelijke stap-voor-stapfoto’s zien hoe je nagels met een soort glas-in-loodeffect een opvallende uitstraling kunt geven.

Cadeautje van VoetVak+

Λ Elk nummer maken abonnees van VoetVak+ kans op aantrekkelijke cadeautjes. Zo kun je op een eenvoudige manier kennismaken met nieuwe of bijzondere producten. Kijk snel op de productenpagina wat het product is van deze keer!

Verder in dit nummer

Λ
 • Reportage: Cinderella: combinatie van voet- en huidverzorging
 • Orthopedie: Confectieschoen als orthopedisch schoeisel
 • Reflexzone: Extreem droge voeten
 • Schoeiselogie: Sluitingen
 • Schoenen: Kleurrijke schoenenmode
 • Voetverwennerij: Rode warmtezalf
 • Praktijk: Privacy ‘ten voeten uit’
 • Alternatief: Aromatherapie en voetbehandelingen
 • Actueel nieuws uit de branche
 • De nieuwste producten voor voetverzorgers
 • Extra: Jaaroverzicht 2005

Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt rond 11 april