Nummer 4, juli 2003
Cover: : LCN, Havenco


Paraffine behandeling
Om nog meer afwisseling in je werkzaamheden te krijgen, kun je je voetbehandelingen uitbreiden met een paraffine behandeling. In paraffine zitten verschillende verzorgende preparaten zoals vitaminen en oliën die in combinatie met warmte voor verschillende doeleinden gebruikt kan worden. In de nieuwste uitgave van VoetVak + laten we je stap voor stap zien hoe je een paraffine behandeling kunt geven. [ top ]

Modieuze marble
Marble, ofwel marmeren, is een snelle manier van nageldecoratie. Twee kleuren natte nagellak worden met een smal penseel met elkaar vermengd tot een decoratief geheel. Het effect lijkt op doorgeaderde marmerplaten. Marmeren lukt niet met elke soort nagellak. De lak mag namelijk niet te snel drogen, want je werkt in nog natte nagellak, die zich moet mengen met de ondergrond. Een teenspreider is bij deze techniek onmisbaar. Kijk mee met Jozien Bosch hoe ze dit leuke zomerse ontwerp heeft gemaakt.[ top ]

Verkoelende gel

In de rubriek Voet Verwennerij van VoetVak + lees je deze keer alles over gel, inclusief een recept voor een frisse gel voor op de voeten; heerlijk voor een warme zomerdag. Gel is een uitermate geschikte basis voor essentiële oliën. Gel bevat een vorm van cellulose, dat heel veel water opneemt en dan een grote hoeveelheid water tot gel vormt. Gel is daarom een niet vet, hydraterend product voor de voeten. Het is verkoelend en kan op alle huiden gebruikt worden.
Fotografie: Marijn van Rij, NFP Photography, Ingrediënten: Pura Natura, Edam
[ top ]


Obstipatie of constipatie

Een regelmatige stoelgang is belangrijk voor de gezondheid. Een darm die niet goed werkt, ondermijnt het immuunsysteem, is belastend vanwege de slakken die storen in ons systeem en het slijmvlies van de darmen kunnen aantasten. Supplementen en kruiden kunnen heel effectief zijn bij deze problemen, maar als er goed gegeten wordt, is het soms beter om de darmactiviteit op een andere manier te prikkelen. Via de voeten is een effectieve manier. Een massage werkt ontspannend en tegelijkertijd stimulerend op de darmwerking. Met behulp van de verticale zones is het relatief gezien heel makkelijk om de zones van de verschillende darmonderdelen op de voeten te vinden. Meer over dit onderwerp in de nieuwe VoetVak+.
Fotografie: Marijn van Rij, NFP Photography [ top ]


Nagelregulatietechnieken
Orthonyxie, nagelcorrectie door middel van spangen en/of beugels, is voornamelijk ontwikkeld voor ingegroeide nagels. Door deze methode van nagelcorrectie toe te passen, kun je verscheidene nagelaandoeningen of nagelwalproblemen oplossen. De meeste nagelcorrectiesystemen worden tegenwoordig toegepast in de podologie- en podotherapiepraktijken. Vele van deze technieken kunnen ook gemakkelijk toegepast worden in de pedicurepraktijk, mits de nagelproblemen niet te complex zijn.[ top ]Verder in dit nummer:

  • Medisch: rusteloze benen
  • Massage van de voet (deel II)
  • Schoenen: de laatste trends op schoenengebied
  • Cosmetisch: nagellak populair
  • Portret: Signora Collina
  • Schoeiselogie: de zool

    [ top ]

  • Het volgende nummer van VoetVak+ verschijnt op 29 augustus.